ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

5 Mart 2012 Pazartesi

2012 İlk Kontrolüm

03.03.2012 Cumartesi günü arılarımın yanına gitmeye fırsat bulabildim. Şubat ayının son haftasında sendika toplantısı için Antalyadaydım, daha önceki haftalarda ise hava soğuk yada yağmurluydu.



Arılarımın olduğu yerde bu haftasonu iki mevsim bir arada yaşanıyor. Arıların olduğu tarafta çiçekler açmaya başlamış, sanki bahar geldim diyor.



Tarlanın karşı yamacında ise tüm yurtta olduğu gibi kış mevsimi hakim. Sabah ilk gittiğimde daha fazla kar vardı, hava sıcak olunca epeyce eridi.
Bir taraftan şerbet hazırlarken bir taraftan da kovanların kontrolünü yaptım. Şerbetliği olmayan kovanlara şerbetlik ayarladım. Bu kış epeyce kovan sönmüş, hemde 5-6 çıtalı kovanlar. Üstelik kovanlarda balda var. Sanırım kış yavrusu ile ilgili. Sağlam kalan kovanların içinde 3-4 çıtalı kovanlar var, hatta bir tanesi iki çıta. Şerbet hazırlamak epeyce zorladı, çünkü odunlar ıslak ve yeteri kadar ısı üretmiyordu. Suyu kaynatamadı bile, mecburen şekeri karıştırıp verdim. Aslında niyetim invert şurup hazırlamaktı. Neyse haftaya nasipse.
Kovanlarla ilgili foto ekliyemedim, çünkü makinenin pilleri bitmiş, iki resimle idare ediyoruz artık.

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hasan bey size bahar gelmiş, gelincikler açtığına göre. Bizde kuytularda çiçekler açsa da, sizdekiler gibi değil. Hava bir ısınsın her yerden bitki fışkırıp çıkıyor. Bu sene çok iyi kış oldu, bahar ve yaz iyi olacak inşallah.
Sağlıcakla kalın.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali bey evet bahar geldi, arılarda yavru faaliyeti de başlamış. Yol çamur araba çıkmıyor, 200 m. civarında yolu yürüyerek çıkmam gerekecek, beni iyi antreman yaptıracak gibi duruyor:) Bu sezon inşaallah emeğimizin karşılığını alırız.