ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

26 Mart 2012 Pazartesi

İNVERT ŞURUP HAZIRLAMA

Uygun zamanda hazırlayıp, ihtiyaç olduğunda kullanmak üzere şurup hazırladım.



İlk önce 30 lt. suyun bir bölümü kazana dökülüp su ısıtıldı.



kaynamaya yakınken



30 kg şeker ilave edilip, karıştırarak eritildi, daha sonra kalan su ilave edildi ve kaynaması beklendi.



Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş 10 çay kaşığı tartar kreması ilave edildi.



Tartar kreması şerbeti bir güzel köpürttü, daha sonra duruldu.



20 dakika daha kaynatıldı.



Daha sonra süzülerek bidona dolduruldu. 30 lt su ile 30 kg şeker işlem bitince 50 lt şerbet oluyor. Artık lazım olunca arılara verilecek.

Hiç yorum yok: