ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

11 Mart 2013 Pazartesi

Bahar Geldi

 Tarlanın işleri bitmek bilmiyor, 04.03.2013 pazartesi günü tarladaydım. İncir ağaçlarının temizlenip budanmasından sonra sıra kuru otların ve hayıtların temizliğine geldi.
 Temizlenmesi gereken yer, ekilip dikilen yer dışında kalan yokuş bir yer. Birkaç senede bir temizlik yapılmazsa orman oluyor. Hele hayıtların önüne geçmek mümkün değil. Birde temizlik kış uykusuna yatanların uyanmadan önce yapılması gereken bir iş.
 Bu görünen bölümün temizlenmesi toplam dört saatimi aldı ve bu iş için iki depo benzin harcandı. önceki yıllarda dört saatte yaptığım temizlik için günlerce uğraşmam gerekiyordu. Bu sene bir tane motorlu tırpan aldım, işlerimi acayip kolaylaştırdı. Ancak daha temizlenecek çok yer var, ve benim zamanım yok, ne yaparım bilmiyorum.
 08.03.2013 Cuma günü tarım danışmanım Zafer beyle zeytinlere gübre verelim diye tarlaya gittik. Baharın başlangıcı olduğundan her taraf yeni çıkan otlarla dolu ve Zafer bey bu işden iyi anlıyor.
 Kısa sürede epeyce salata malzemesi topladı. "Tarlaya Giritli mi girmiş" dediğimden dolayı bu gülümsemesi.:))
 Bu bitkiye Giritliler Zohu derlermiş, bizde ise adı; eşek helvasıymış.
 Gübre atmaya gidip ot toplamadık, gübremizi de attık yani. Hem de üzerine bir güzel yağmur yağdı, aynı gün toprağa karıştı attığımız gübreler.
 11.03.2013 pazartesi hava çok güzeldi, günümü arılara ayırdım.Arılarda full yavrulu çıta hiç yoktu, en iyileri  bunun gibi. Daha yeni yumurtlamaya başlayan ana bile var. Kovanların toparlanması epey zaman alacak anlaşılan.
 Bunlar Anemon (Dağ Lalesi), Manisa lalesi olarak ta biliniyor. Soğanlarını çalıp başka yerde yetiştirmek istiyenlerin yüzünden sayıları çok azaldığından şu an koruma altında. Bildiğim kadarıyla bu bölge dışında yetişmiyor.
Arıların çevresinde hatırı sayılır miktarda var. Arılar konuyorlar bunlara ama ben fotoğraf çekerken rüzgar hızını arttırınca anemonların üzerinde arı göremedim.

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hasan abi böyle olmuyor, işi bilmek lazım, sen bir sürü işten bahsediyorsun ve ben bunları nasıl yapayım zamanık filan yanlış şeyler::))
Arıcılara ziyafet var deyip toplayacaksın, sonra yemek pişene kadar arıcılardan yağ çıkartıp işi bitireceksin.
Yenen ot sayısı çok fazla bir çok kişi bunları bilmiyor, Pelitli köyündeki hacı amcaya şu ot yenir, şu ot yenir diye tanıtıyordum, dediki ineklere ot bırakmadın::))

Hayırlı sezonlar diliyorum, sağlıcakla kal.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Sayın bakanım, burada herkes kendi göbeğini kesiyor, herkesin işi var, eğer öğle bir davet versem gelmeden "yemek hazır mı?" diye sorup öğle gelirler. O iş biraz yaş yani:)
Bizde valla herkese yetecek ot var, yakında sarmaşıklarda çıkacak. Ha bak onu biliyorum ve çok severim.