ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

30 Nisan 2012 Pazartesi

Ot Temizliği

Nisan ayı tam temizlik ayı oldu. Önceki haftalarda kovan temizliği vardı, bu hafta ise kovan çevresinin temizliği.
Kovanların karşıdan görünümü böyleydi.
Bir arkadaşımdan emanet aldığım motorlu tırpanla 28.04.2012 Cumartesi günü işe koyuldum. Yavaş yavaş kendimi yormadan temizlik işi devam etti.
Farkı farkediyoruz.
Pazar günü temizlik tamamlamlandığında kovanlar tamamen ortaya çıktı. Kovan çevresinini temiz olması her yönden önemli.Arıların uçuşu da rahatladı.Arılar memnun kalmıştır herhalde. Sayın bakanım kovan temizlemenin yanında bu iş çarşı gezmesi inan:))

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi arılık civarındaki otların en tehlikeli hali, yangın tehlikesidir Allah korusun diyoruz, önce biz tedbirimizi almalıyız.
Birde merak ettim o arılar o kovanlara nasıl girip çıkıyor diye, fakat otlar birden fırlıyor. Arılık güzel olmuş, inşallah emekleriyin karşılığını alırsın.
Sağlıcakla kal.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali bey apartman kapısının önüne kamyon parkedince biz aradan dereden nasıl eve girmeye çalışıyorsak onlarda öyle giriyordur herhalde, zor iş sonuçta. Otların büyümesi son on gün içinde oldu, sıcaklar artınca otlar resmen fışkırdı.
İnşaallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız.
Sağlıcakla kalın.

Mustafa Doğan dedi ki...

elinize sağlık güzel olmuş.
bizde arılıkta düzenleme yapacağız. arılar rahat ettimi kendim rahat etmiş gibi huzurlu oluyorum.
bereketli sezonlar.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Teşekkürler Mustafa bey. Arılığın düzenli olması hem bizim ve hem de arılarımız için önemli. Bol kazanlı sezon diliyorum, sağlıcakla.