ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

23 Temmuz 2009 Perşembe

Arılarım Afyonkarahisar'da.

Uzun zamandır buraya birşeyler yazamadım. Bu arada epeyce değişiklik oldu; artık arılarım Kemalaşada değil Afyonkarahisar Anıtkaya kasabasında.



İlk önce kekik için dağlık araziye bıraktım, birkaç hafta orada kaldılar.Bal fazla gelmedi ama güzel polen geliyordu ve dolayısıyla güzel yavru yaptı.

13-17 temmuz izin alıp arıların yanında kaldım.İzmirin sıcağından kaçmak güzeldi, akşamları apeyce serin oluyordu, hatta sırtımıza kazak almadan dışarı çıkamıyorduk.Güzel serin bir hafta geçirdim.

Arıların yanına vardığımda baktımki karayel kekikleri kurutmuş, hemen ayçiçeği bölgesine taşıdım. Ayçiçekleri tam açmadı ama yarım yamalakta olsa polen geliyor, taşımasam arılar bana saldıracak.Başka yerleri bilmem ama Afyonkarahisarda rüzgar fazla gibi geldi, arıları rahatsız ediyor.Fotoğraf makinam arızalandığı için resim yükleyemiyorum, ayçiçeği bölgesinden resimleri haftaya yüklerim.

2 yorum:

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamünaleyküm
Hayırlı günler hemşerim ürünün bol kazancın bereketli olsun Allah gönlüne göre versin 6 kovanım var bahçemde amatörce ugraşmaktayım Bolvadin'denim

Hasan ALPEREN dedi ki...

Hemşerim teşekkür ederim sizede bol kazançlı bir sezon diliyorum.