ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

29 Mart 2013 Cuma

Zeytin Fidanları Yerini Buldu

Bu aralar tarla ile uğraşıyorum, tarlanın bir kısmında zeytin fidanları var, bir kısmı boş ve bunun dışında traktörle işlenmesi münkün olmayan rampa olan bir yerim var.
 Bu rampayı temizlemeye karar verdim, ee kendime iş çıkarmakta ustayımdır:))         

 Bu bölümün temizlenmemiş görüntüsü.
 Ellerime sağlık desem, herhalde güzel oldu.
 Perşembe günü uyandığımda her yer sis kaplıydı ve çok inceden çisenti vardı. Bu durum gün boyu sürdü, akşama doğru çok güzel bir manzara yakaladım ama resimde çok güzel görünmüyor. Bulutların arkasından güneş ışığı bende buradayım diyordu ama bulutlar güneşe izin vermedi.
 Köyden Halil isminde tarlamda ihtiyacım olduğunda işlerimi gören bir arkadaşım var. Pazar günü kanuşmamızda pazartesi fidanları getirir ona teslim edersem salı günü boş olduğunu ve tarlaya dikebileceğini söyledi. Onun için 25,03,2013 pazartesi günü fidanlar getirilip teslim edildi. Fidanları dikme işi çeşitli bahanelerle cuma güne kaldı.
  Halille gelen işçiler dinleniyorlar.

 Benim temizlediğim yerdeki çalı çırpı yakılarak ortadan kaldırıldı.

 Tarlanın düz yerlerine fidan dikmek çok kolaydı, traktörün arkasına takılı burgu aletiyle çukurlar açıldı ve hızlı bir şekilde fidanlar dikildi. Saat 14,00 gibi işlerini bitirip gitmek istiyorlardı, benim yanlış hesabım onların planını bozdu.
 Fazla gelen fidanları birkaç haftadır temizlik yaptığım bölümdeki çalı çırpı yakıldıktan sonra çapa ile çukur kazılıp kalan fidanlar dikildi.
Tarlanın büyük bir bölümüne zeytin fidanı dilmiş oldu, 2014 baharında da kalan bölüme fidan dikebilirsem tarlanın tamamına zeytin fidanı dikilmiş olacak. Kalan bölüm epeyce temizlik istiyor ve bu sene o temizliği yapacak zamanım yok. Önceden diktiğim fidanları zeytin vermeleri için 6 sene beklemiş ve bu sene yeşil zeytinimizi kendi tarlamızdan yapmıştık, bakalım bu fidanları kaç sene bekliyeceğiz. Allah her şeyin hayırlısını versin.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

sayın alperen hayırlı olsun,bol verim almanız dileklrimle

Hasan ALPEREN dedi ki...

İlhami bey çok tekekkür ederim, inşaallah verimli olur.