ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

18 Ocak 2012 Çarşamba

İzmir Arıcılar Birliği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Yaptı

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği 18.01.2012 saat 11.00 (de toplanacağını ilan edip, insanları oraya topladıktan sonra saat 12,30) da Menemen Belediyesi Kültür Merkezinde 01.10.2011 de değişiklik yapılan yönetmeliğe uyum sağlamak amaçlı değişikliği gerçekleştirmek için olağanüstü genel kurul toplantisi düzenledi.

Bu arada resimlerdeki tarih ve saatilütfen dikkate almayın, ben ayarlamayı unutmuşum.



Divan oluşturularak toplantıya başlandı. Benim bildiğim divan toplantıyı idare eder, resimde divan üyelerinin kim olduğunu tahmin edebilirmisiniz? Neyse ben açıklayayım; masanın kenarına ilişmiş üç beyefendi divan başkanı ve katipler.Bayanların kim olduğunu bilmiyorum, çünkü kendilerini tanıtmadılar.(Benim anladığım kadarıyla hükümet komseriydiler)Bayanların bize göre sağındaki üç arkadaş divan, adamlar masada oturacak yer bile bulamadılar not tutacak arkadaş masaya yanaşamadı bile.

Gayet demokratik bir seçimle Merkez Birliği Genel Kurulunda Birliğimizi temsil edecek 8 asil ve 8 yedek delegeyi seçtik. Yönetim kurulu içinden birilerinin seçilmesinin uygun bir karar olduğuna çünkü problemleri onların daha iyi bildiğine ve Ankarada olacak seçimlerde İzmiri en iyi onların temsil edeceğine karar vermiş, bizde büyüklerimiz en iyisini bilir dedik ve oy birliğiyle büyüklerimizin kararını kabul ettik.


Bu arada İzmir Arı Yetiştiricileri Birliğinin 1700 civarı üyesi olduğunu öğrendim, ben üye olurken binüçyüzdü.

Yönetim bu dönemde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Birşeyler başarmışlar, bizler için harcadıkları emeklere gerçekten minnattarız. Yanlız yönetim 1700 üyeden 150 kişinin katılmasını kabul edemiyordu. Ben bu toplantıya ilk defa katıldım, saat 11,00 de başlaması gereken toplantı 12,30 da başladı. Yasak savmak için yapılan bir toplantı olduğu her halinden belliydi. Divanın bile dikkate alınmadığı kendin çal kendin oyna tarifi bir olağanüstü genel kurul toplantısıydı. Bana göre neden 150 kişinin katıldığı çok belli oluyordu. İzmir arıcılarına hayırlı olsun.