ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

8 Ekim 2012 Pazartesi

Papağanım Cingöz

2008 Temmuz ayından bu yana evimizde bizimle yaşayan jako cinsi papağanımız Cingöz. Aldığımda 1,5-2 yaşında gri gözlü ürkek bir yavruydu. Hoş şimdide çok cesaretli bir kuş değil.
Her yanına vardığımda bana "korkak" diyor, aslında benim ona söylediğimi o bana tekrar ediyor.
Evimize geldiğinden bu yana epey yol katetdik. Sabahları ilk işimiz kimi görürsek günaydınlaşmak. Bazen bahçedeki kedilere, bazen köpeklere ve hatta çocuklara kızıp azarlamak.:))
Balkonda kafesindeyken kendimi gösterip geri çekilirsem " nediyon len" diye bana takılıyor.
En az 30-40 kelime söyliyebiliyor. Hatta bazen sorulara mantıklı cevap verdiği bile oluyor. "Napıyon" deyince "iyi" dediği çok olmuştur.
Fakat kendi dediği gibi gerçekten çok korkak. Resimleri profilden vermeyi seviyor:) Bu tabi birazda psikopatlığını saklamak için. İlk geldiği zamanlarda bir gece 01,30-02,00 arası deprem olmuştu, o sırada çok korkmuş, ertesi günü kanatları dışında vücudundaki tüylerin büyük bölümünü yolmuş, akşam eve geldiğimde kuşu çok kötü buldum. Zaman geçtikçe bu durumu düzeldi, ancak stres yaratacak ortam oluşursa yine kendini yoluyor. Göğüs tüylerinde genelde yolunmuş tüy olduğundan pek gözükmesini istemiyor. Bu sefer biraz değişiklik oldu, arı yerine papağandan bahsettim. Papağan beslemeye arı beslemekten daha önce başladım, ama bu blogta genelde arıdan bahsedildiği için papağanıma sanki haksızlık yapıyormuşum gibi geldi, onun da gönlünü alayım istedim.

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hasan bey arıcılık yapanların bir sürü yan sanayi hobileri var. Seninde bir yanını daha öğrenmiş olduk. Arıcılık zaten çiftçiliktir, çiftçilikte neler var neler. Senin papagan biraz piskopat geldi bana::)) sağlıcakla kal.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali bey konu hep arı olunca sohbet o yönde ilerliyor, diğer hobiler ikinci planda kalıyor. Diğer hobilerimizle ilgili bir ortama girince de arıcılık ikinci planda kalıyor. Benim papağan işide öğle birşey.
Evet cingözde biraz psikopatlık var.:))

mahmudiyearicilik dedi ki...

Papağan süper
Saygılar