ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kovan Ayakları

İzmir/Kemalpaşada kovanlarımın altında paletler var, arılar Afyonkarahisara gidince mecburen toprak üzerine konuyor. Bazılarının altına parke taşı falan ayarlanıyordu ama hamallıktan başka bieşey değil. Kovanları yükeltemeyince polen almakta zor oluyordu doğal olarak. Bu problemi ortadan kaldırmak için demirci Ahmet ustayla bir çalışma yaptık;
Metalden kovan ayaklarına portatif ayak hazırladık.
Her ayak için ayrı hazırlandığından taşıması, söküp/takması kolay olacak.
Kovanlar bu aparatla yerden 24cm yükselmiş olacak. Toprağa 5cm mesafede lama demirinden destek hazırlandı, bu aynı zamanda yumuşak toprakta ayakların dengesiz toprağa girip kovanın devrilmesini önleyecek.
Ayaklar kovanlarımın tamamına yetmeyecek, ama hiç değilse polen üretimi yapacağım kovanlara yeter. Bu sezon polen üretimim geçen yıllara göre daha biraz daha farklı olacak gibi duruyor.

3 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

s.a
ok güzel olmuş abi. iyi fikir ben meyve kasası kullanırım hep

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hasan bey ayaklar çok güzel olmuş. Olmuş ama bence acayip para tutmuştur, birde bunu her kovana kullanamazsın. Çok basit ve sağlam kovan sehpa modeli var, bir türlü oraya gelemedim, ilk iş o sehpaları yapıp paylaşacağım.Sadece inşaat demiri el kadar tahtanın vidalanacağı demir parçası ve kaç metre istersen 2x10 tahta gerekiypor, bu dediğim sehpa sökülüp takılabilecek sşekilde oluyor, toplamasıda çok basit.
Sağlıcakla kal.

http://bengittim.blogspot.com/search?q=kovan+sehpas%C4%B1

Bu linkte biraz kabası var, 5x10 dan yapılmışı, bu sehpanın ağacını tahtaya dönüştüreceğim.

Sağlıcakla kal.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Hemşerim sağolasın, ben ilk yıllarda kasa kullandım ama çok hoşuma gitmedi. İzmirde 60x120 cm palet yaptırıp onların üzerine koyuyorum. Bunlar nasıl olacak bakalım, deyeyeceğim.
Ali bey teşekkürler, evet epeyce tuzluya geldi. İnşaallah bu sene polenden bunlara verdiğim parayı çıkartırım. Benim kovanların neredeyse tamamı aynı fabrika yapımı, yani ayak ölçülari standart. Biraz ince olursa yanlarda iki adet delik hazırladım, küçük civata ile sabitlenebilir. Sizin sehpaları daha önce görmüştüm, tekrar inceleyince hatırladım. Sizinkilerde güzel.
Sağlıcakla.