ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

11 Ağustos 2011 Perşembe

2011 İlk Bal Sağımımı Yaptım

05.08.2011 günü arılarımın yanına Afyonkarahisara gidiyordum, malum ramazan ayı yolun yarısında iftar yapmak için bir mola yerinde konakladım. Burada genelde kamyoncu esnafı konaklıyor, işletmenin saç kavurması mükemmel, iftarda tadına bakıldı.
Yemek sonrası çayımı içerken, tavanda lambaya birleşik bir kuş yuvası fark ettim.Kırlangıç yuvası ve içinde bu dört şirin yavru. Nereye bakıyor bu kuşlar?
Karınlarını doyurmaya çalışan insanlara bakıyorlar. Artık ne düşünüyorlarsa...
İşletmenin sahibi, kasada hesap almak için bekliyor. Arkasındaki duvarda da köyüme ait un fabrikasının hazırlattığı takvimle "Anıtkaya Un Sanayi" köyümün reklamını yapıyor sağ olsun. Baktı ki kuşların resmi güzel, işletmenin resimlerini çekmem için rica etti, 8-10 tane resim çekip 07.08.2011 pazar günü İzmire dönerken resimleri hafıza kartıyla teslim ettim.
08.08.2011 Cumartesi günü İzmirden arıcı sağım yapmak üzere arılarımın yanına geldiler.Onlarında Afyonkarahisarın başka bir köyünde.
Bu sefer 3 lişi gelmişler mecburen bende bal sağım makinasının başına geçtim. Tabi bu arada sağımla ilgili foto çekmeyi unuttum. İşlem bitince arkadaşları yolcu ederken bari bir görüntü alayım dedim. Sağolsunlar ne zaman rica etsem bal sağımımı yapmaya geliyorlar. Çok fazla bal alamadım, bu yılki arılara yaptığım masrafı karşılamaya yetecek miktarda bal aldım. Allah bereket versin.

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Hasan bey hasadınız bol olsun

can istanbullu dedi ki...

Seyahatinizi ne güzel bir dille anlatmışsınız. İnsan doğayla başbaşa daha bir başka. İyi günler

muhteşem turunç dedi ki...

Hasan bey ayarlar....yorum......kimler yorum yapabilir seceneginde herkesi secersenız sorununuz çözülecek sanırım

Adsız dedi ki...

İlhami bey, Can bey teşekkür ederim.
Muhteşem bey ayarlarda her kesi seçtim, ancak sistem beni herkesin içinde saymıyor anlaşılan, kendim yorum yazamıyorum.:)) Başka bir yol buldum, ancak isimsiz olarak yorum yapabileceğim galiba.
Hasan ALPEREN