ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Bal Sağımı

22.08.2009 cumartesi günü bal sağımına karar vermiştim, çadır arılardan biraz uzakta kuruldu. Sözde rahatsız etmiyeceklerdi, çok da laf dinlerler sanki.


Benim Arıcılık Kursu hocam Topçu YURTALAN ıskartaya çıkmış petekleri başka bir kovana topluyor. Kemalpaşa Kamberle köyünden arıcı Mustafa YILMAZ kontrolü ele almış, hangi çıtaların sağılacağına karar veriyor.
Topçu hocam, arıcı Mustafa ve Menderes Arıcılarından Nail kardeşimiz ballı çıtaları el arabasına yerleştiriyorlar.
Taşıma işlemi gayet düzenli yapılıyor, gerçi son iki kovana gelince işler biraz karıştı ama olsun genel olarak çok düzenli işlem yapıldı.
Kamberler köyünden arıcı abimiz İbrahim NİZAMDERE sır almakla meşgul. Bir ara size çay yapayım mı dedim, dediğime pişman oldum. Başkası nefes almak için bahane arar bizim abi neredeyse beni dövecek "bu iş bitmeden hiç kimse yerinden kıpırdayamaz ona göre" demez mi. Benim için hava hoş, gerçi eğer mola verseymişiz bırakın iftarı teravih namazından sonra İzmire gelecekmişim, çay faslını sona bırakmışken 8,45 te ancak eve gelebildim.

Kamberler köyünden arıcı kardeşimiz Salih TURFAN süzme makinasının başında.

Ben nerede miyim? Tabi ki makinenin arkasında magazin bölümünü yapıyorum. Gerçi işin bitmesine yakın işin magazin kısmı aklıma geldi, yoksa bu kareleri sizinle paylaşamıyacaktım. Ayrıca ben de onlar kadar olmasa da epey çalıştım, belimin ağrısı hala geçmedi. Bal tenekelerini görünce belmi ağrısını unutuyorum gerçi, Allah bereket versin.